KOCAELİ / İZMİT - Fevzi Çakmak İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı okulumuzda coşkuyla kutladık. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, meclisimizin açılarak ulusal egemenliğimizin ilan edildiği bu anlamlı günü yürekten kutluyoruz.

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz!"

Nis

Okulumuzun bahçesine öğrencilerimizin oyun alanlarını çeşitlendirebilmek için oyun çizimleri yapıldı. Okulumuzun bahçesi artık daha renkli. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yürüttüğümüz çalışmalarımızdan biri "Deyimler" konulu resim sergimiz oldu. Emekleri için öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi kapsamında okulumuzda Şubat ayında "Uçak", "Davul-Zurna", "Üç Taş" ve "Kurt Baba" oyunları oynandı. Öğrencilerimiz oyunlar aracılığıya grup bilinci geliştirme ve psikomotor gelişimlerine katkı sağlama fırsatı buldu.

Ock

Bakanlığımızın hediyesi önlükler okulumuza ulaştı. Tüm öğretmenlerimizle hatıra fotoğrafı çekildik.

Ara

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi etkinlikleri gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Projenin etkinliklerinden "Sözcük Yerleştirme", "Bilen Oturur", "Eş Anlamlı Kelimeler" gibi etkinlikler okulumuzda öğrencilerimiz tarafından keyifle sürdürülüyor.

Ara

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Hayatımıza ışık tutan bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.

Ara

Ülkemizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 85. yıl dönümünde özlem, saygı ve minnetle anıyoruz. Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe doğru daima emin adımlarla yürüyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını okulumuzda coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için hazırlanan güzel programlarda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet!

Ekm

13. Kocaeli Kitap Fuarı 7-15 Ekim tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor. Okulumuzun 4-A sınıfının öğretmeni, öğrencileri ve velileri de 13. Kocaeli Kitap Fuarı'na katıldı. Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için düzenlenen fuarın çocuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandığı görüldü.

Eyl

İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya geldi. Okul öncesi öğrencilerimize kırtasiye yardımı ve tüm öğrencilerimize ara öğün hediyeleri için İzmit Belediyesine ve Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencilerimize İzmit'in tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması, gezilmesi ve görülmesi için yapacakları çalışmalar ve öğrencilerimizin kütüphanemizden yararlanmasına katkı sunmak için yapacakları çalışmalar için şimdiden belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Eyl

İlköğretim Haftası Kutlama Programımızı bugün okulumuzda gerçekleştirdik. Programda emeği geçen öğretmenlerimiz Nazife Güldaş ve Sevgi Yıldız'a teşekkür ederiz. Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin güzel bir eğitim yılı geçirmelerini diliyoruz.

Ağu

30 Ağustos 1922'de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u kutluyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

"Zafer, 'Zafer benimdir.' diyebilenindir. Başarı ise 'Başaracağım.' diye başlayarak sonunda 'Başardım.' diyebilenindir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Tem

2022-2023 eğitim-öğretim yılını tamamlamamızın ardından emekli olan öğretmenlerimiz; Sevgi BÜYÜKDENİZ, Selma KOCAMAN ve Müge SÜLOĞLU'nu uğurladık. Öğretmenlerimize bugüne kadar gösterdikleri tüm emekler için teşekkür ediyoruz. Mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik hayatı diliyoruz.

Haz

Okulumuzda gerçekleşen mezuniyet törenimize İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan ÖZKAN katılmış, Hafif Düzey ve İşitme Engelli öğrencilerimizin mezuniyet temsili diplomalarını öğrencilerimize vermiştir. Ayrıca İzmit Öğretmen Evi müdürü Halil İbrahim SOYLU, müdür yardımcısı Osman KAYA, okul müdürleri Tamer TERZİ, Mete DOMAÇ, Ahmet EK, Serkan YAZAR, Olgun KARADENİZ de programımıza katılım sağlamıştır. Programımız Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başlamış akabinde okul müdürümüz Adnan DENİZ ardından 4-B sınıf öğretmeni Çağlayan YERLİKAYA konuşmalarını yapmıştır.

4-B sınıfı öğrencilerinden Sıdıka Erva UZUN Veda konuşmasını, 4-C sınıfı öğrencilerinden Nazlı Yaren DURSUN 'Veda' adlı şiiri okumuştur.

4. sınıfları temsilen Miray YALÇINÖZ ve Ali KAN Türk Bayrağı ve okul flamasını 3. sınıf temsilcileri olan Mehmet SEZGİ ve Duru KAPTAN'a teslim etmişlerdir.

Mezuniyet Yeminini 4-B sınıfından Kıvanç KARALOM tüm 4. sınıf öğrencilerimize yaptırmıştır.

Kep atmadan önce öğrencilerimiz havaya dilek balonlarını bırakmışlardır.

Tüm 4. sınıflarımız ve anasınıfı öğrencilerimiz Atatürk Çocukları şarkısını söyleyip 10'dan geriye sayarak keplerini havaya atmışlardır.

Törenden sonra öğrencilerimiz mezuniyet pilavı, tatlı ve ayran ikramı yapılarak son bulmuştur.

Mezuniyet program organizasyon ve planlaması için okul müdürümüz Adnan DENİZ'e, Program sunucumuz Burcu GÜMÜŞ'e, teknik destek ve planlama için okul rehberlik öğretmenlerimiz Aylin ARSLAN ve Zeynep BİRİN'e, süslemeler ve organizasyon için okul aile birliği ekibine, 4 yıldır emek veren ve program için iş birlikleri için 4. sınıf öğretmenlerimize, yaşları küçük olduğu halde profesyonelce törene katılımlarını sağlayan anasınıfı öğrencilerimizin sevgili öğretmenlerine ve mezun olan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz onları canı gönülden tebrik ediyoruz.